Over mij

Na de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening te hebben afgerond, ben ik in 2015 als pedagoog afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna heb ik ruim 8 jaar als counselor gewerkt bij het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde in het Amsterdam UMC. Hier begeleidde ik o.a. mannen en vrouwen met een onvervulde kinderwens, die miskramen hebben doorgemaakt, een behandeling met donoreicellen of donorsperma overwogen, nadachten over co-ouderschap en vrouwen die overwogen hun eicellen in te vriezen.

In mei 2022 heb ik mijn promotieonderzoek afgerond. Ik deed onderzoek naar de psychosociale begeleiding bij donorconceptie. 

“One of our greatest freedoms,
is how we react to things.”

“The boy, the mole, the fox and the horse”
Charlie Mackesy

In 2021 ontwierp ik samen met mijn voormalig collega Marja Visser de prentenboekenreeks “een bijzonder gewoon gezin”. Dit zijn prentenboekjes die ouders kunnen helpen om hun kind stap voor stap te vertellen over de spermadonor of eiceldonatrice.

Ik ben lid van POINT netwerk, een beroepsvereniging voor fertiliteitscounselors en Stichting Dutch Rainbow Familyprofessionals (DURF), een stichting voor professionals – notarissen, advocaten, mediators, counselors en gezinstherapeuten – die werken met en voor regenbooggezinnen. Daarnaast sta ik geregistreerd als EFT Relatietherapeut Basis. 

Anne-Schrijvers-logo

© 2023